Projecten, een klein wereldwijd kijkje achter de schermen bij Dutchclamp.

Kuala lumpur.gifdinsdag 14 oktober 2014 16:03

Ampang line - Terminal 2 London heathrow - Sochi winterspelen / Autodrom - Cern deeltjesversneller - Macarthur Wind Farm

Verlenging van de Ampang line, Kuala Lumpur:

De miljoenen inwoners van kuala Lumpur en alle toeristen kunnen vanaf halverwege 2015 vertrouwen op een betrouwbaar en veilig nieuw gedeelte van de Ampang Line. Deze 17 km lange en 13 stations tellende verlenging op de bestaande metro lijn is één van de nieuwe projecten waar Dutchclamp trots op mag zijn.

Een nauwe samenwerking tussen ABB, Dutchclamp en onze distributeur in Kuala Lumpur resulteerde in het inzetten van 41.000 stuks Dutchclamp kabelklemmen Triple 38-51.

Terminal 2  London heathrow

Ook op het grootste vliegveld van Europa, werd bij het bouwen van terminal 2 gekozen voor diverse types van de Dutchclamps.

Sochi winterspelen / Autodrom

De kabelklemmen die de grote midden en hoogspanningskabels in diverse stadia voor de Sochi winterspelen van 2014 veilig bij elkaar houden, zijn diverse Dutchclamp SE en Triple types.

Cern deeltjesversneller

In augustus 2008 werd de Large Hadron Collider of LHC in gebruik genomen, de grootste deeltjesversneller ter wereld. Met die versneller hoopt men het higgsboson te vinden. Het higgsboson is een deeltje dat andere deeltjes massa geeft en is het laatste nog niet waargenomen deeltje van het standaardmodel van de materie.
Op 30 maart 2010 is het voor het eerst gelukt om de LHC op volle snelheid 2 stralen protonen op elkaar te laten botsen met een totale energie van 7 TeV (7 biljoen elektronvolt).
De bekabeling voor dit project, is kortsluitvast gemonteerd met de kabelklemmen van Dutchclamp.

MACARTHUR WIND FARM Australie

Het 420MW Macarthur Windturbine project in Australie, bevat 140 3MW windturbines. Met dank aan onze australische distributeur, mocht Dutchclamp de kabelklemmen leveren.

ABENGOA

Abengoa BioEnergy is de grootste producent van bio-ethanol in Europa en nummer vijf in de VS. Abengoa wint ethanol uit maïs, graan en tarwe. De Rotterdamse fabriek van Abengoa produceert jaarlijks 480 miljoen liter bio-ethanol uit graan.

Noord-zuid lijn Amsterdam

Al sinds 2003 wordt gebouwd aan de Noord/Zuidlijn (NZL), de Amsterdamse metrolijn die van noord naar zuid loopt. Vanaf 2017 zullen dagelijks 180.000 passagiers gebruik maken van deze metrolijn.

Imtech is één van de twee partijen die verantwoordelijk is voor de afbouw van de Noord/Zuidlijn. Het partnerschap VIA NoordZuidlijn (VIA) – dat Imtech met bouwonderneming Visser & Smit Bouw vormt – kreeg van de gemeente Amsterdam de opdracht voor deze laatste stap in de realisatie van de Noord/Zuidlijn. Een zeer groot en toonaangevend project waarbij verschillende disciplines, waaronder het afbouwen van alle metrostations en het realiseren van het spoorsysteem met alle daarbij behorende voorzieningen, zoals roltrappen en liften, verlichting en tal van andere installaties, ervoor moeten zorgen dat de reizigers soepel en comfortabel hun weg van Amsterdam-Noord naar Amsterdam-Zuid kunnen vinden.

Voor het kortsluitvast monteren van de stroomkabels koos Imtech voor Dutchclamp.

 

« Terug